Monday, 31 December 2012

good bye 2012

ASSALAMUALAIKUM 

SOBAHALKHAIR 
>selamat pagi, good morning 

 ok...
 what day is today?
 31 dec right?
our last day in 2012?
 wah??! happy...or sad? 
or maybe you don't fell anything..

what about my feeling?
hmmm...yeah!
I'm feel very graceful...
and 
I'm feel a little sad...
why?

ALHAMDULILLAH
-praise to be Allah-
oh.....thankful to Allah...
because He has given me this opportinity to live in 2013..

a little sad because 
this year I've aged 19 now..
too old..haha
even my birth date sangat jauh lagi..
2 september :)

ok..stop it..!

saya hanya nak buat summary je pasal 2012..
lets flash back..

JANUARI : masuk PLKN INDERA PAHLAWAN.. bersama Aisyah Aqilah
FEBUARY : still dalam PLKN..
MARCH : balik dari PLKN..
APRIL : masuk kelas BI ngan fatihah adnan
MAY : masuk tingkatan 6..
JUNE : daftar masuk UNIMAS..sorg2 je.. Fatin Mardhiyyah tak nak join skali! :(
JULY : belajar berdikari tanpa parents sebab tak pernah duk asrama.. 
AUGUST : cuti pertengahan semesta..
                   first time naik flight tanpa teman.. seronok jugak.. even agak kelam kabut! hehe 
SEPTEMBER : sambut birthday ngn my twin..
                         dia lahir sehari je sebelum saya..Aina Najiah
OCTOBER : final exam sem 1
NOVEMBER : cuti semesta satu..balik rumah :) sempat jumpa eja n ecah..
DECEMBER : sambung asasi semesta dua :( _ Izra Syafiera

fuh..penat fikir..
haha sebab tak ingat sangat ape yg berlaku tahun lepas..
yg ni je yang dapat saya ingat..huhu

oklah...dengan azam tahun baru saya menamatkan entry 2012..
hehe
assalamualaikum!

-THE END-

Sunday, 23 December 2012

Outing Paling Best :)


- BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM -
> Dengan nama Allah Yang Maha pemurah lagi Maha Penyayang

- ASSALAMUALAIKUM W.B.T -
> Salam sejahtera ke atas KAMU

okay, apa khabar sahabat2 sekalian? 
haha
semoga sihat2 dan berada di bawah lembayung rahmat yang ESA
saya pun sihat walafiat, Alhamdulillah...
tapi sekarang agak sakit tekak dan nak selsema..
huhu

semalam..huh..
penat! 
mana tak penatnya seharian kami pusing2 bandar Kuching..hehe
Alhamdulillah, segalanya Allah dah permudahkan perjalanan kami..

before nak bertolak tu,
saya, Aina dan Izra agak sibuk mencari nombor2 kereta sewa..
ye la kan, kalau tak de kereta macam mana nak jalan2..
memang agak menyusahkan...
kalau dikira2 lebih 20 nombor yang di dail,
 kami gagal untuk mendapatkan kereta sewa..
Alhamdulillah,
Izra cuba mencari nombor terakhir sebagai usaha terakhir sebelum give up! haha
skema je ayat ;)
dalam jam 6.30 petang...
kami berjaya dapat sebuah kereta sewa...
Alhamdulillah
> segala Puji bagi Allah

11.12.2012_sabtu

sebelum tu, saya nak ucapkan syukran jazilan untuk sahabat saya.
Izra Syafiera Mohd Azui..
kerana bersusah payah menjadi driver,
even yesterday you're not too well...
because of, overdose eat...hehe
( betul ke ayat BI saya ni? haha lantaklah.. )

izra.... :)


PA driver a.k.a zatul haha :P

kami : aina,aeyna n jie...a.k.a bos besar kat belakang..haha
> gurau je
( padahal tak pandai bawak kereta haha )


BOULEVARD SHOPPING MALL
Address: Jln Datuk Tawi Sli, 93250 Kuching, Sarawak


boulevard


shopping mall


Address: Jalan Simpang Tiga, 93300 Kuching, Sarawak



okey, sekarang sesi bergambar dengan bear..
bergambar je?
beli??? 
hmmmm....tak mungkinlah beli... macam mana nak naik flight dengan bear yang hampir sama tinggi saya?
immpossible la! tak pasal2 nanti kena marah dengan parents..haha
lagipun kami kan dah besar?
lainlah kalau pakwe yang bagi kan?
haha
> tak gurau tak mesra kan awak? :P

K.A.M.I : tapi jie lah paling poyo! ;p haha
tak taulah camne dia boleh jumpa topeng merah yang menakutkan tu..
heish2...


ambik sorang satu...ambik..jangan tak ambik!


macam budak2.... aina n aina


saya bersama jie....huhu
>jie sibuk! nak ambik ngan mr.bear je :'(


senyumanmu menawan bagaikan bunga lavender...haha~


amboi! 2 sekali?? satu tak cukup ke? haha 
tak pe, yang penting aina setia pada yang satu
*tetibe je


mr.bear yang amat comel :)


 
yg mna lagi comel? saya ke mr.bear ni?
> jie jangan perasan pulak ea?


nasib baiklah tu patung je..
kalau tak?
agak2 ape yg jadi ek?
hehe


sweet girl !!!

sekarang bergambar dengan bunga plak...
huhu
serius, cantik!!
nanti klau nak hias rumah, boleh datang sini...
murah plak tu..
berbaloi2...
haha


jie n zatul...
gaya cm nak melamar je..
tapi sorg muka teruja..
sorg muka cam dah menerima cinta..
so, sape yg melamar sape ni?
haha
*mengarut je saya ni kan?

wah! cam model bunga merah.. aina najiah : saya amat meminati warna nie..
so, kalau nak bg present, anda kne pstikan it's red tau!
haha

sejambak bunga oren
> amat metching ngn tudung izra
cantiklah~

haha pantang jumpe bnde pelik skit...
memang bergambar la eh..
huhu

walaupun bnda2 camni memang nampak mengarut..
tapi..
best jugak!
cam giler2 skitla~
sampaikan ada jurujual sorg tu..
asyik jeling2 je kat kteorg..
haha
ingat kteorg nak curi ke?
tak delah..
bukan nak curi..
tapi nak pinjam
lepas siap shooting kami bagilah balik..haha
nak beli? bukan tak de duit, tapi benda ni cam tak de gne je?
kan2?
*realiti memang tak de duit pun haha
parents kami je yg ade..
yela.. kami kan pelajar lagi... tak gitu?

okey... next,
pictures with chrismas tree at the Spring shopping mall
ape tak nye..
besar gedabak pokok krismas depan tu..
klau ikut slance terengganu : besor bapok! hehe
setinggi pokok kelapa?
kooot...haha
but serious.. it's too beautiful !!
starlight!!
luminous! :)


aina2.....comel~


peace untuk keamanan~


gambar ni mcm sedikit pelik..
tp ap ek?
kaki izra.... knp kaki anda macam tu?
style ea?
haha

love girl :P


asyik muka jie je? bosanlah tengok! haha


besar kan pokok ni?



kami sangat suka bergambar :)


sorang buat piece.. semua pun nak buat... apela~ haha

time tengah jalan2 tu, adelah soorg mak cik ni tegur saya,
''adik2, jom buat puzzle? ada hadiah,
nanti dapat hamper kalau menang.''
haha
bila dengar je dapat hamper, ape lagi...
memang nak masuk lah! 
dapat hadiah 
sape yg tak nak?

yg paling kelakar, kami berlima je yg jadi peserta..
so, kalau spe2 yg dapat first prize 
kne sharing2 la.. :D

pertandingan baru nak mula
ambik tempat masing2


kelam kabut kami memasang benda ni..
\sampai sejuk tangan..
haha
macam real competition la pulak!

yeah, saya siap dulu!..haha


alhamdulillah..
kemenangan perpihak pada saya..hehe
*ntah pape

alhamdulillah :D


izra: tempat kedua


jie : tempat ke 3


aina najiah : tempat ke 4


zatul : tempat ke 5

huhu
aina cakap...
mak cik yg bagi hadiah kat kami tu macam mak cik tandas..
haha
tak baik betul kan?
tapi kalau sekilas pandang..
hmmmm...
nampak macam '' ye ''
hehe
*mak cik, maafkan kami :)

kenangan bersama :)

sweet moments!!

sedikit excident...haha


tengok sane..BLOOP~



~ LOVE THIS SO MUCH! ~



KAMI.... 

OKEYLAH..
cukup sampai di sini saja
lebih baik hati gelisah
daripada kau balas dengan dusta..
* mengarut je!

oke2,
assalamualaikum..
thanks bace..




















Friday, 14 December 2012

Chemistry Lab :)

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
 >> dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang 


 ASSALAMUALAIKUM...

Actually, saya tak de cerita best pun nak dikongsi..
cuma sedikit coretan tentang...
experiment yang telah berjalan dengan jayanya... hehe

tau kenapa?
sepanjang saya menjalani experiment di semesta 1...
group kami..
selalu je menjadi group last yang menyiapkan experiment...
dan paling menyedihkan..
sometimes..
experiment tak jadi pun...

cuba anda tengok ni

/
/
/
/


cuba awak tengok, tandatangan dah penuh kan?
saya group kedua terlast( macam pelik je ayat ni? )
ni experiment last saya dan AINA NAJIAH di sem 1...

and then, tengok bawah lagi...
/
/
/
/


ALHAMDULILLAH...
Allah yang permudahkan urusan kami pada hari tersebut...

http://www.facebook.com/aina.najiah
>
>
>
AINA NAJIAH ABDUL RAZAK
kita boleh buat yang terbaik!!!

yang penting jangan putus asa...

we're unimas student




Tuesday, 4 December 2012

MERENUNG UJIAN ILAHI :')

ASSALAMUALAIKUM :)

Kaifahalukum? 
alhamdulillah,ana bilkahair...
cuma sedikit rasa sedih..
beberapa hari yg lepas, 3hb december 2012
memang saya akan ingat tarikh ni sampai akhir hayat!

sebenarnya, tarikh tu adalah hari saya kena balik unimas..
and then? :'( beg duit saya hilang!
 kat LCCT, kuala lumpur..
ya ALLAH, kepada ENGKAUlah aku berserah........
.............
....................................
.........................................................

perkara ni benar2 menguji keimananku..
SEMUA barang berharga hilang..
termasuklah duit, kad matrik, kad bank =(
'why I'm soooo careless???'
time tu 15 minit lagi flight nak berlepas...

ALHAMDULILLAH, ALLAH masih sayangkan saya...
KAD PENGENALAN ada dalam poket.
kalau tak?
memang tak boleh la nak balik sarawak...!

perasaan?
 down sangat2...
selagi tak bagitahu kat abah dan umi selagi tu hati ni tak tenang..
ALHAMDULILLAH, 
ALLAH itu maha pengasih lagi maha penyayang....
umi dan abah memang cool =)
walaupun ia tak dapat nak tenangkan hati saya..
nangis jelah>>>

 saya bersyukur sgt2..
masa tu saya tidak keseorangan..
syukran jazilan kepada sahabat saya,
IZRA SYAFIERA..
kerana membantu saya mencari beg duit tu ye...
even kita memang takkan jumpa beg duit tu lagi :(
terima kasih yang tak terhingga juga buat insan2 yang memberi semangat kepada saya :)
pak cik polis tu cakap : dalam dunia ni, klau ad seribu orang, satu orang je yang akan bagi balik beg duit tu..
=)

P/s : wahai pengambil beg duit saya, saya halalkan segalanya... tapi bagilah kad matrik saya balik... huhu dan untuk para pembaca sekalian, jangan cuai macam saya...sayangilah dan jagalah barang2 anda ^_^




Wednesday, 28 November 2012

SEM DUA UNIMAS :)

ASSALAMUALAIKUM :)

anyeong! 
apa khabar? sihat? alhamdulillah...
bersyukur di atas nikmat yang DIA telah berikan...
:D

ok....
hari ini hari apa ek???
hmmm.. wednesday right?
okey, that's mean I still have 4 days before balik sarawak..

sem 2.. takut pulak nak hadapi sem ni..
"I don't know why..."

haha... anyway, saya harap kita dapat hadapi hari2 yang mendatang dengan penuh kesabaran..
insyaALLAH, segala ujian dapat kita hadapi dengan senyuman..

ameeen :)

bye..selamat malam...

p/s : sekeping doa buat kakak saya yang telah menjalani pembedahan petang tadi...
semoga Allah kuatkan hatinya....

  

unimas....I'm comes back for life again......


Friday, 12 October 2012

LAST WEEK OF LECTURE :)

Bismillahirrahmanirrahim....
>dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

ASSALAMUALAIKUM...

Pejam celik, pejam celik dah nak habis ye semesta pertama ni...
sekejap je pun...
masa mula2 nak datang sini dulu..
rasa macam lama je kan??
hehe

ha..ni la depan pagar unimas..tak sempat lagi nak bergambar kat sini..

semalam.. 12.10.2012...
birthday adik saya...
hehe
(sebenarnya hal tu tak de kaitan pun...)
ok...

semalam saya buat video chat ngan someone special..hehe
FATIN MARDHIYYAH HUSSIN
she said that ''aina,why you don't update about your unimas?''
haha
time tu la baru saya terfikir nak update pasal unimas ni...
semalam pun dia ada tunjuk keadaan kat Mesir..
wah....I'm so jealous with her...
:)

Jambatan Unimas...

ha..gambar kat atas tu adalah jambatan unimas..
atau lebih lagi dikenali dengan nama ''LOVE'S BRIDGE''
I don't know why the people called that bridge like that...
maybe it has own special history..
tapi sayangnya,,,,
saya tak sempat lagi nak kaji kenapa ia dipanggil dengan nama tu :)
hehe

okla dulu wahai sahabat2ku sekalian.....
saya ada something yang nak di siapkan ni...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU UNIMAS :)

P/s : sory,fatin...saya tak dapat nak update panjang sgt...nanti ade masa saya sambung blik ye :P
       bye....love you...





Monday, 1 October 2012

wah..............letih sangat2... :(


assalamualaikum sahabat :)



selamat petang..
mimpi apa entah..
tiba2 rse nak update blog...
rindu kat awak miss blog...hehe

penat...letih.... sangat2 hari ni..
nak tau knp???
ish...hmmm...
tak tau la nak ckap apa...
sibuk kot..
bru habis lab chemist la....
last group???
sebenarnya tak pn..
tapi lambat sgt menulis result..
so saya and aina najiah dah jadi group terakhirla hari ni...
kesian..kene bersih lab...haha ( sebagai denda?? atau nk bagi pahala lebih kat kteorg? )
apa2 je lah..




yang penting kali ni experiment kali ni berjaya dengan jayanya...hehe
happy2.......!
yela...bukan selalu experiment jadi kan??
tapi
.........................................



............................................
something xjadi....hehe
ade compund tu sgt2la cepat masa dye...
sedangkan sepatutnya paling lambat..
heish..nanti kne cri sebab dye la plak.......
(mmg confemla nanti saya akan menjadi pereka sebab..haha)
klau cari dalam internet pn tak jumpala...hua3..

ok...ada perjumpaan choir plak ni...
10 okt ad persembahan..

assalamualaikum... ;)