Tuesday, 4 December 2012

MERENUNG UJIAN ILAHI :')

ASSALAMUALAIKUM :)

Kaifahalukum? 
alhamdulillah,ana bilkahair...
cuma sedikit rasa sedih..
beberapa hari yg lepas, 3hb december 2012
memang saya akan ingat tarikh ni sampai akhir hayat!

sebenarnya, tarikh tu adalah hari saya kena balik unimas..
and then? :'( beg duit saya hilang!
 kat LCCT, kuala lumpur..
ya ALLAH, kepada ENGKAUlah aku berserah........
.............
....................................
.........................................................

perkara ni benar2 menguji keimananku..
SEMUA barang berharga hilang..
termasuklah duit, kad matrik, kad bank =(
'why I'm soooo careless???'
time tu 15 minit lagi flight nak berlepas...

ALHAMDULILLAH, ALLAH masih sayangkan saya...
KAD PENGENALAN ada dalam poket.
kalau tak?
memang tak boleh la nak balik sarawak...!

perasaan?
 down sangat2...
selagi tak bagitahu kat abah dan umi selagi tu hati ni tak tenang..
ALHAMDULILLAH, 
ALLAH itu maha pengasih lagi maha penyayang....
umi dan abah memang cool =)
walaupun ia tak dapat nak tenangkan hati saya..
nangis jelah>>>

 saya bersyukur sgt2..
masa tu saya tidak keseorangan..
syukran jazilan kepada sahabat saya,
IZRA SYAFIERA..
kerana membantu saya mencari beg duit tu ye...
even kita memang takkan jumpa beg duit tu lagi :(
terima kasih yang tak terhingga juga buat insan2 yang memberi semangat kepada saya :)
pak cik polis tu cakap : dalam dunia ni, klau ad seribu orang, satu orang je yang akan bagi balik beg duit tu..
=)

P/s : wahai pengambil beg duit saya, saya halalkan segalanya... tapi bagilah kad matrik saya balik... huhu dan untuk para pembaca sekalian, jangan cuai macam saya...sayangilah dan jagalah barang2 anda ^_^