Thursday, 7 November 2013

Macam-macam ada :)


ASSALAMUALAIKUM!

hehe macam dah tak de sangat tajuk nak letak kan?
semua ni gara2 dah lama sangat tak update blog...
it's almost 7 months maybe?
ok ignore it
doesn't matter right?
:)

hmm actually saya tak de story best pun nak kongsi
tapi sy nak kongsi jugak
*gedik la pulak!

selepas hampir 5 bulan cuti asasi dan tunggu degree
macam2 perkara yang terjadi...

first balik cuti memang excited sangat!
ye la kan?? family datang ambik saya kat UNIMAS
siapalah yang tak excited kan??

NI GAMBAR ON THE WAY KE BUMI KENYALANG

 they are my sisters! kaklong n achik :P



umi abah adik...



SEWAKTU DI SARAWAK


Bergambar di kedai kek lapis

 model kek tak bertauliah~~


hmmm... bestnya!

selalunya kalau datang sarawak umi dan abah memang beli kek lapis kat ASMA CAKE HOUSE
lagipun lokasi kedai kek ni amatlah strategik...
belakang unimas je :)

so, kalau awak datang sarawak saya nak cadangkan awak rasa lah kek dari ASMA ni
dijamin beli sekali nak beli sokmo! hehe



OTW BALIK SEMENANJUNG


Hmm maaf gambar terbalik

*actually don't know how to rotate it.. hehe


my lovely family :)



granma and I


OKAY.
tutup cerita pasal asasi.
_THE END_


selepas tamatnya asasi
biasalah lah kan?
bagi pelajar yang suka duk rumah macam saya ni
cuti yang lama tu tak tau lah dihabiskan dengan ape...

 tapi sempat juga lah saya menimba pengalaman baru
banyak jugak sebenarnya!

1) BELAJAR BUAT ROTI, KEK DAN PIZZA

syukran bebanyak to kak miah
kalau rasa2 nak tengok banyak lagi boleh klik je nama kakak saya tu :)

*promote sikit













*betul2 geram sebab tak tau nak rotate

buat pizza paling best sebab kak miah cakap :
letak je ape yang angah nak letak. hehe sbb ni kan pizza kita nak makan. nak campak pon boleh

hmm sebab tu lah ada daging burger kat tengah pizza tu
hehe
mana ada orang buat kan camtu ??
-__-




2) BUAT KUIH CARA DENGAN UMI

buat kuih hijau ni lagi best!
sebab umi pun first time buat ni.. hehe
tapi not bad la first try ni....

yang penting,
kuih cara umi agak tak menjadi.. hehe
sebab
umi cakap acuan kecik sangat so
payah sikit nak buat
kena beli acuan baru

 adunan


 acuan



siap.... jom makan!



3) KERJA PART TIME
cikgu pasti :)


ALIF dan AFIF.cute!



selamat hari lahir


awk memang comel la iqah.. comel sangat!



 malu2 kucing...
*kucing pon tak semalu ni..hehe

hmm
ni lah pengalaman yang saya tak akan lupa sampai bila2
memang best layan kerenah budak2 ni
walaupun asyik kena buli
pelajar2 pasti ni semua macam anggap saya macam kakak diaorang
so kuranglah sikit rasa hormat diaorang tu pada saya
*muda sangat kot saya ni.. hehe

paling kelakar bila ada budak lelaki umur 5 tahun nak kahwin dengan saya...
hmmm
memang tak masuk akal :P
SAYA DAH 19.AWAK 5 TAHUN
langsung tak sesuai.
bila dikenang kembali lawak pun ada
hehe
by the way, miss u all.
serious rindu time ni
*cikgu AINA






OKAY
bye
ada benda nak buat. nanti saya sambung lagi :)
assalamualaikum

thanks sbb sudi baca :)
sayang awak!










Thursday, 25 April 2013

mood : final exam atau nak balik rumah?


ASSALAMU'ALAIKUM :)

Awak apa khabar?
sihatkah??
bersyukur pada Allah kalau awk sihat :)

hehe
tak lama lagi
saya dah abis exam!
dan bergelar sebagai EX-ASASI UNIMAS 3RD BATCH

jap!
tak lama lagi tu bila??
esok..................!
ALHAMDULILLAH... yeahhh!

- esok last paper
-esok exam IT
- malam lepas exam ada dinner
*theme : spring masquarade
(tak tau nak eja cmne -_- )

- esok family datang sini :)
*perkara yang paling buat saya excited!

first exam : MATH
 agak gementar nak tunggu result nanti

2nd : BI
ALHAMDULILLAH :)

3rd : KIMIA
semoga exam kali ni memberi seribu erti

4th : FIZIK
nothing~
tak de perasaan
harap2 ok la nanti :)

last : INFORMATION TECHNOLOGY  (IT)
tak tau lagi macam mana 
kne tunggu esok
harap Allah permudahkan

okeylah...
maybe ini posting saya yang last kat unimas ni before balik terengganu....

bye.. jaga diri
jaga iman
jaga hati
jaga perasaaan

ASSALAMUALAIKUM :)

gambar kat lab fizik
last lab :)
dari kiri : khadijah, rose dan fariheen




Monday, 1 April 2013

HPV oh HPV :'(

Assalamu'alaikum dan

awak sihat?
baguslah kalau sihat :)

saya?
saya pun Alhamdulillah je
but I miss my family very much
:')


kamek sik sabar mok balit Terengganu !
*saya tak sabar nak balik Terengganu...

hari ini
1 April 2013
aduhhhh!
sakitnya :'(
suntikan HPV

awak semua tahu ke apa tu HPV?
mestilah dah tau kan?
Vaksin Human Papilloma Virus
suntikan ini di ambil untuk mencegah kanser servik
atau
kanser pangkal rahim

kita kena ambil 3 dos suntikan
:')
sangat sedih, satu suntikan pun dah sakit...
hoho
kawan2 yang ambil suntikan ni awak dari saya mengambil masa
dalam seminggu jugak laa nak sembuh sepenuhnya
saya?
saya tak tau lagi
*saya harap 3 hari dah sembuh :)
amin...

sakit sangat ke?
tak de la sakit sangat..
tapi dalam banyak2 suntikan yang saya ambil
yang ni paling sakit
rasa macam berat sebelah je bahu kiri ni
sekarang pun saya hanya menggunakan tangan kanan untuk menaip
tangan kiri?
lenguh2 dan tak boleh nak angkat tinggi2
*bersyukur kan Allah bagi kita ni sempurna?
I mean, cukup anggota badan
tangan kiri satu je yang sakit
banyak benda yang tak boleh nak buat

nasib baik kerajaan bagi HPV ni free je..
kalau tak?
kena bayar RM200
kalau nak ambil kat klinik atau hospital biasa
tak percaya?
esok awak pegi tanya kat hospital ye?
hehe

HPV ni
free bagi remaja yang di lahirkan pada tahun 1994 sahaja
make sure, awak PEREMPUAN.okay hehe
yelah, lelaki kan tak de rahim
Allah bagi rahim kat kaum wanita je kan?
*semua orang dah tau laa

okaylah,saya nak sambung buat nota fizik
tak lama lagi exam
tak lama lagi saya nak balik
yeaaaaaaaaayyy!

saya baru jumpa biskut favourite saya kat Sarawak ni :)
selama 2 sem saya cari
minggu lepas baru jmpa kat The Spring
*TERBAIK!




ASSALAMU'ALAIKUM again

semoga sihat selalu
ALLAHUAKBAR!






Wednesday, 6 March 2013

ya Allah,aqu rindu kat umi :')

       

assalamualaikum sahabat2 sahabat sekalian

alhamdulillah
 hari ini saya dah siap buat public speaking..
it's not too okay but i'm satisfied
hehe

semenjak dua menjak ini
saya hilang selera makan..
rasa memng nak makan
tapi bila tengok makanan macam tak best langsung
nak2 mak cik kt cafe bawah
langsung tekak ni tak nak terima makanan yang mak cik masak

bila time2 macam ni
baru saya tahu betapa nikmatnya masakan mak kita kan?
dah lima bulan saya tak balik..
kalau pelajar luar negara tu, bertahun2 tak balik
saya pun tak tahu la macam mana perasaan mereka
ALLAH knows everything!
huhu
mungkin saya terlalu rindukan family
sangat2
kalau boleh nak balik sekarang je :)

tapi saya kena banyakkan sabar :)
kejap je lagi nak habis asasi kan..

tapi sedih la pulak bila nak habis asasi ni..
sayang kawan2
sayang fizikal 2
sayang kat unimas
sayang semua =)

semalam,05 march
teruk betul saya ni!
tau kenapa?
saya jatuh lagi!
kali ni kesan jatuh tu lagi teruk dari yang sebelum ni...
saya luka kat lutut
dan disebabkan 
luka kat lutut tu
saya tak boleh nak sujud :'(

terpaksa sembahyang duduk
ujian:)
nasib baik boleh jalan lagi

okay,dah nak magrib ni..
assalamualaikum 

saya doakan yang terbaik untuk awak
semoga awak pun doakan yang terbaik untuk saya


                                                                                                       

Tuesday, 5 March 2013

My First Giveaway by AR

HAI DAN SELAMAT MALAM :)




Jom join ramai2..hehe
klik je banner kat atas ye :)


Thursday, 28 February 2013

CONTEST BLOG COMEL :)

ASSALAMUALAIKUM :)
kalau nak join jugak, klik kat gambar kat atas ye :)




Saturday, 9 February 2013

Cuti Sem 1 VS Cuti Raya Cina


_ASSALAMUALAIKUM_

salam tengahari rakyat jelata sekalian..
hehe

kehadapan para pembaca..,umi, abah, pak cik, mak cik, kakak,
abang, adik2, kawan2 yang disayangi..

semoga kalian sihat2 sahaja :)
insyaAllah!

dah lama saya tidak meng'update' blog ni.
walaupun sekarang tengah cuti sem..
saya tak dapat balik ke semenanjung atas sebab2 tertentu..

rindunya pada family

ah.tensionnya!
public speaking.......!
saya tak suka la subjek BI
huhu

amat membosankan..
memeningkan..
hehe
sebenarnya tak de la payah sangat 
saya je yang menjadikan benda ni payah..

syukran untuk sahabat saya.. 
bagi idea kat saya 
untuk tajuk public speaking nanti
thanks banyak2

dah puas saya fikir...
ALHAMDULILLAH..!
Allah dah permudahkan melalui awak
*jgn bangga tau bila baca post ni..


wah..tenangnya!


baca..jangan tak baca..



welcome!


tiket nak masuk

syukran to kak aisyah kerana belanja kami.. :)

terima kasih daun keladi 
kalau sudi belanja la lagi.

hehe

dari kanan : syakirah, izra, miza, kak aisyah

*sayang korang semua
semoga ukhuwah ini berkekalan


izra sedang hafal surah taha..

makan sambil hafal??
boleh ingat ke ni??
ish2..
terer2..


miza,macam tak sabar je nak makan sandwich tu?


senyumlah hai sahabat2 ku :)

unik kan?


pandangan dari viewing tower


saya :)


pokok


peace no war


menuju ke air terjun


jom ikut kami!


miza cuba nak hidupkan api menggunakan batu

hehe 
katanya nak try2 je :)


jom main air..huhu sejuk sangat!





first and last time


hoho


cantik kan??

subhanallah!


hutan belantara


air terjun





pantai yang mendamaikan?
hehe
semua pandai mendamaikan..

ni first time saya pergi jalan2 di pantai sarawak..
hmm.
okla...

pantai ni tak de la damai sangat..
jalan nak menuju ke pantai ni lagi damai!
haha
kenapa??
saya pun pelik kenapa kat serawak ni kalau nak pergi pantai kita kena melalui jalan yang amat jauh 
rasa macam jalan yang menuju ke cameron highland
faham ke??
ok2..
maksud saya..

kalau kat semenanjung pantai2 kat sana dekat dengan bandar
dan
kita hanya akan melalui jalan2 yang biasa kita gunakan untuk kesana.
kan??

tapi amat berbeza kan sini..
kalau nak tahu lebih lanjut...
datangla ke serawak ni ye!
*tak pandai nak explain


cuba teka kat belakang tu apa??

gunung santubung!
cantik :)

miza :0



makaroni yang kak aisyah masak


gunung santubung yang dipenuhi kabus

baru saya perasan ye..
dalam masa sehari 
kami hanya pergi ke tempat yang berair..
tak pe
apa yang pasti
dapat menenangkan fikiran :)

okey, assalamualaikum

terima kasih
>syukran