Monday, 1 April 2013

HPV oh HPV :'(

Assalamu'alaikum dan

awak sihat?
baguslah kalau sihat :)

saya?
saya pun Alhamdulillah je
but I miss my family very much
:')


kamek sik sabar mok balit Terengganu !
*saya tak sabar nak balik Terengganu...

hari ini
1 April 2013
aduhhhh!
sakitnya :'(
suntikan HPV

awak semua tahu ke apa tu HPV?
mestilah dah tau kan?
Vaksin Human Papilloma Virus
suntikan ini di ambil untuk mencegah kanser servik
atau
kanser pangkal rahim

kita kena ambil 3 dos suntikan
:')
sangat sedih, satu suntikan pun dah sakit...
hoho
kawan2 yang ambil suntikan ni awak dari saya mengambil masa
dalam seminggu jugak laa nak sembuh sepenuhnya
saya?
saya tak tau lagi
*saya harap 3 hari dah sembuh :)
amin...

sakit sangat ke?
tak de la sakit sangat..
tapi dalam banyak2 suntikan yang saya ambil
yang ni paling sakit
rasa macam berat sebelah je bahu kiri ni
sekarang pun saya hanya menggunakan tangan kanan untuk menaip
tangan kiri?
lenguh2 dan tak boleh nak angkat tinggi2
*bersyukur kan Allah bagi kita ni sempurna?
I mean, cukup anggota badan
tangan kiri satu je yang sakit
banyak benda yang tak boleh nak buat

nasib baik kerajaan bagi HPV ni free je..
kalau tak?
kena bayar RM200
kalau nak ambil kat klinik atau hospital biasa
tak percaya?
esok awak pegi tanya kat hospital ye?
hehe

HPV ni
free bagi remaja yang di lahirkan pada tahun 1994 sahaja
make sure, awak PEREMPUAN.okay hehe
yelah, lelaki kan tak de rahim
Allah bagi rahim kat kaum wanita je kan?
*semua orang dah tau laa

okaylah,saya nak sambung buat nota fizik
tak lama lagi exam
tak lama lagi saya nak balik
yeaaaaaaaaayyy!

saya baru jumpa biskut favourite saya kat Sarawak ni :)
selama 2 sem saya cari
minggu lepas baru jmpa kat The Spring
*TERBAIK!




ASSALAMU'ALAIKUM again

semoga sihat selalu
ALLAHUAKBAR!






No comments:

Post a Comment