Thursday, 7 November 2013

Macam-macam ada :)


ASSALAMUALAIKUM!

hehe macam dah tak de sangat tajuk nak letak kan?
semua ni gara2 dah lama sangat tak update blog...
it's almost 7 months maybe?
ok ignore it
doesn't matter right?
:)

hmm actually saya tak de story best pun nak kongsi
tapi sy nak kongsi jugak
*gedik la pulak!

selepas hampir 5 bulan cuti asasi dan tunggu degree
macam2 perkara yang terjadi...

first balik cuti memang excited sangat!
ye la kan?? family datang ambik saya kat UNIMAS
siapalah yang tak excited kan??

NI GAMBAR ON THE WAY KE BUMI KENYALANG

 they are my sisters! kaklong n achik :P



umi abah adik...



SEWAKTU DI SARAWAK


Bergambar di kedai kek lapis

 model kek tak bertauliah~~


hmmm... bestnya!

selalunya kalau datang sarawak umi dan abah memang beli kek lapis kat ASMA CAKE HOUSE
lagipun lokasi kedai kek ni amatlah strategik...
belakang unimas je :)

so, kalau awak datang sarawak saya nak cadangkan awak rasa lah kek dari ASMA ni
dijamin beli sekali nak beli sokmo! hehe



OTW BALIK SEMENANJUNG


Hmm maaf gambar terbalik

*actually don't know how to rotate it.. hehe


my lovely family :)



granma and I


OKAY.
tutup cerita pasal asasi.
_THE END_


selepas tamatnya asasi
biasalah lah kan?
bagi pelajar yang suka duk rumah macam saya ni
cuti yang lama tu tak tau lah dihabiskan dengan ape...

 tapi sempat juga lah saya menimba pengalaman baru
banyak jugak sebenarnya!

1) BELAJAR BUAT ROTI, KEK DAN PIZZA

syukran bebanyak to kak miah
kalau rasa2 nak tengok banyak lagi boleh klik je nama kakak saya tu :)

*promote sikit













*betul2 geram sebab tak tau nak rotate

buat pizza paling best sebab kak miah cakap :
letak je ape yang angah nak letak. hehe sbb ni kan pizza kita nak makan. nak campak pon boleh

hmm sebab tu lah ada daging burger kat tengah pizza tu
hehe
mana ada orang buat kan camtu ??
-__-




2) BUAT KUIH CARA DENGAN UMI

buat kuih hijau ni lagi best!
sebab umi pun first time buat ni.. hehe
tapi not bad la first try ni....

yang penting,
kuih cara umi agak tak menjadi.. hehe
sebab
umi cakap acuan kecik sangat so
payah sikit nak buat
kena beli acuan baru

 adunan


 acuan



siap.... jom makan!



3) KERJA PART TIME
cikgu pasti :)


ALIF dan AFIF.cute!



selamat hari lahir


awk memang comel la iqah.. comel sangat!



 malu2 kucing...
*kucing pon tak semalu ni..hehe

hmm
ni lah pengalaman yang saya tak akan lupa sampai bila2
memang best layan kerenah budak2 ni
walaupun asyik kena buli
pelajar2 pasti ni semua macam anggap saya macam kakak diaorang
so kuranglah sikit rasa hormat diaorang tu pada saya
*muda sangat kot saya ni.. hehe

paling kelakar bila ada budak lelaki umur 5 tahun nak kahwin dengan saya...
hmmm
memang tak masuk akal :P
SAYA DAH 19.AWAK 5 TAHUN
langsung tak sesuai.
bila dikenang kembali lawak pun ada
hehe
by the way, miss u all.
serious rindu time ni
*cikgu AINA






OKAY
bye
ada benda nak buat. nanti saya sambung lagi :)
assalamualaikum

thanks sbb sudi baca :)
sayang awak!