Friday, 30 September 2016

Teknik BAD




Assalamualaikum
selamat petang
Sobahannur.

hari ni terdetik pulak nk share pasal teknik BAD
BAD?
Yes. BAD
Tapi....... bukan BAD yang bermaksud buruk atau jahat tu. heee

BAD is a book
A book with title : Bertanya Allah Dahulu
so bila jadi shortform
B.A.D :)

cmne tahu kewujudan buku tu?
alkisahnya.....
sy terjumpa satu tips macam mana nk jadi pelajar cemerlang.

tips yang orang tu share:
1. Solat dulu. baru kelas.
2. tiga solat sunat: DHUHA, sunat sebelum SUBUH, TAHAJJUD
3. SOLAT HAJAT perlu dilakukan sebelum, semasa dan selepas.
4. teknik BAD
5. ubah cara belajar
6. plan carry marks / tutorial sebelum study week /  exam yang lewat study dulu

okay maksudnya dia hanya ade online la kan. 
*sebenaarnya hari ni baru 1st time sy bukak. hee

and one day sy berjalan2 di sebuah kedai buku
guess what?
sy ternampak satu buku


saya bermonolog dalam hati
eh? macam buku tu je
then sy ambil. tgok beberapa pages
wahhhhhhhhh!
seriously buku ni ada kat alam nyata.
hehe
*ingat kat online je

that's why la sy tak pernah bukak online.
sebab dah ada buku. hee

so kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut boleh hubungi sy. eh?
tak perlu.
pergi je laman web tu. 
*ce tengok atas balik. ada saya letak sekali alamat dia

okay. nanti sy update cerita2 yang berkaitan BAD ni ye.
Assalamualaikum ^_^

stay tuned with writer





2 comments:

  1. hmm.macam mana saya nak hubungi awak tu? saya suka dengar cerita BAD. buat saya terinspirasi

    ReplyDelete